Βάλτε τα LED στη ζωή σας!

ηλεκτρολόγος καστοριά, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Οι λάμπες LED έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά! Και όχι άδικα, εφόσον τα πλεονεκτήματά τους είναι πάρα πολλά και η σύγκρισή τους τώρα πια με οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική (λάμπες φθορίου κτλ) είναι απλά άνιση. Ίσως κάποια χρόνια πριν η τιμή τους να ήταν αρκετά υψηλή κάτι που έκανε τον καταναλωτή να σκέφτεται τα αρχικά έξοδα, τώρα όμως έχει μειωθεί αισθητά η τιμή τους και σε συνδυασμό με την κατά πολύ μειωμένη κατανάλωση σε ρεύμα αποτελούν με διαφορά την καλύτερη επιλογή στον φωτισμό.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα πλεονεκτήματα των λαμπτήρων LED:

Μεγάλη Ενεργειακή Απόδοση
Οι λαμπτήρες LED είναι εξαιρετικά αποδοτικοί και καταναλώνουν πολύ λιγότερα watt σε σύγκριση με τις λάμπες οικονομίας και πυρακτώσεως.

Μακρά διάρκεια ζωής
Οι λαμπτήρες LED είναι απίστευτα ανθεκτικοί στο χρόνο και πιο συγκεκριμένα μπορούν να φτάσουν τις πολλές χιλιάδες ώρες ζωής. Μια διαφορά τεράστια σε σύγκριση με όλα τα άλλα ήδη λαμπτήρων.

Φιλικά προς το περιβάλλον
Τα LED δεν περιέχουν υδράργυρο, όπως οι λαμπτήρες οικονομίας, ο οποίος είναι τοξικός.

Μεγάλη Ανθεκτικότητα
Τα LED είναι φτιαγμένα από ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό και έτσι δεν σπάνε όπως γίνεται με τις λάμπες πυρακτώσεως.

Μειωμένη κατανάλωση ρεύματος
Μπορεί η τιμή των LED να είναι πιο αυξημένη σε σύγκριση με τους υπόλοιπους λαμπτήρες, ο παράγοντας όμως αυτός αντισταθμίζεται με τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά ρεύματος που καταναλώνουν τα LED.

Στιγμιαία Έναυση και αθόρυβη λειτουργία

Ελάχιστη παραγωγή θερμότητας και καθόλου υπεριώδης (UV) ακτινοβολία.